Acum fix o săptămână, am fost la Pukka Tukka. Nu, nu e un parc de distracții, ci un restaurant. Este primul organic food bar certificat din România.

Și este în Topul Restaurantelor pe TripAdvisor. Nu așa am ajuns eu aici, însă. Deși am instalată aplicația, nu o folosesc niciodată. (shoot me now!)

Am ieșit la masă cu colegii bloggeri, la invitația lui Chef Manafu, care nu a mai gătit, dar ne-a povestit și recomandat. Pentru asta, nu am de ce să-l critic. 😀

O să spun ce am văzut, mâncat, degustat. Nu este un articol publicitar, așa că o să-l asortez cu fotografiile făcute atunci cu telefonul. Este doar o recomandare, pentru că mi-a plăcut.

Am văzut

– că se află în Piața Amzei nr 13, București, lipit de magazinul cu produse bio Pukka Food

– designul restaurantului și am aflat că a fost creat de biroul de arhitectură Lama, cunoscut pentru amenajările realizate pentru localuri precum Origo, Interbelic Victoria, Steam, Shift și Edo Sushi. Mi-au plăcut mult oița Pukka Tukka și inima Pukka Tukka

– o atmosferă relaxată, lejeră, într-un spațiu central, dar aerisit.

Am mâncat

– o gustare: crostini asortate (29 lei porția)

– un fel principal: somon cu spanac baby (49 lei porția)

– un desert: panna cotta (17 lei porția)

– și încă un desert (Doamne, iartă-mă!): mousse cu zmeură (19 lei porția)

Toate fac parte din meniul de tip bistro pe care îl vei găsi la Pukka Tukka.

Am aflat că preparatele sunt create de Chef Marian Bădițoiu și sunt gătite fără grăsimi     într-un cuptor special. Ingredientele folosite la prepararea mâncărurilor sunt 100% certificate bio și provin de la magazinul Pukka Food. Acestea explică faptul că deși pare mult, după, te simți ușor. Porțiile sunt calculate exact cum trebuie. Ficatul nu suferă și asta se traduce într-o stare de bine, fără somnul care te ia de obicei după o masă grea.

Am degustat

– vin bio – Vin alb Fluturi

Despre care… numai de bine!

Recomandare

Clienții Pukka au un venit peste medie, călătoresc mult și sunt atenți la tendințele din alte țări. Mulți sunt turiști străini care au aflat de bistro de pe TripAdvisor sau din recomandările bucureștenilor. Ceea ce fac și eu, ca bucureștean. Nu pot deveni un client care să ajungă în fiecare lună la Pukka Tukka, din motive financiare, căci sunt un client cu un venit prea puțin peste medie, cu doi copii și rate la bănci. Dar, mă voi întoarce cu siguranță pentru un somon preparat excelent, o salată sau un desert senzațional (vă spune un om deloc atras de dulce, contrar aparențelor). În plus, vă recomand ca dacă vă dă prin cap să ieșiți să mâncați ceva în Centrul Vechi, să alegeți în schimb să ajungeți la Pukka Tukka. Nu doar pentru mâncarea bio, proaspătă, sănătoasă și sățioasă, ci și pentru atmosferă și locație. E incomparabil mai bine, parol!

*mai multe (și mai clare 😀 ) fotografii cu Pukka Tukka aici