Google a navigat și fotografiat Dunărea în vara anului 2014, preluând imagini din Slovacia, Croația, Serbia, Ungaria, Bulgaria și România. De astăzi, Google invită călătorii online la o croazieră pe Dunăre de la Bratislava la Cernavodă, prin imaginile Street View publicate pe Google Maps. Cu ajutorul fotografiilor digitale pot fi explorate două treimi din cursul Dunării, de la granița Slovaciei cu Austria și până la Cernavodă, în România: șase țări, trei capitale, cetăți, defilee și mii de peisaje impresionante.

Fotografierea cursului Dunării reprezintă unul dintre dintre cele mai ample proiecte speciale derulate de Google Street View. Este prima dată când Google a realizat o colecție de imagini care se întinde pe șase țări. Oricine poate porni într-o croazieră pe Dunăre și să descopere locuri memorabile precum Bratislava, Palatul Parlamentului din Budapesta, Belgrad sau Cazanele Dunării” – Dan Bulucea, country manager Google România.

dunare google street view

Fotografiile au fost realizate cu dispozitivul trekker montat pe nava de pasageri „Treasures”. Trekker este creat pentru a realiza fotografii panoramice la 360 grade, cu ajutorul a 15 lentile montate în varful unui catarg, fiecare dintre ele îndreptată într-o altă direcție. Până acum, au mai fost fotografiate cu trekker numeroase obiective din patrimoniul mondial: Marele Canion, Taj Mahal, Muntele Fuji, Insulele GalapagosVeneția. Puteți afla mai multe despre locurile unde a călătorit trekker-erul AICI.

Google Inc. este un lider global in tehnologie, care are ca obiectiv îmbunătățirea modului în care oamenii accesează și utilizează informația. Inovațiile aduse în căutarea online și publicitate au făcut din Google un domeniu de referință pe Internet și una dintre cele mai cunoscute mărci din lume.