Când chiar m-am văzut pe lista cu bloggeri, mi-a stat ceasul! Eeeeeeu? Vedeți voi, sunt singura cu worpress.com și am mai și început de curând, la modul serios (în capul meu, cel puțin, e serios). Evident că am avut un milion de intenții, de încercări, până să ajung în 2013 la formula asta. Sper să fiu i(c)ertată că n-am luat startul în mai devreme (1) și că n-am acum, în momentul ăsta, un .ro. Pe de altă parte, (2) vreau și altă perspectivă decât cea de jurnalist. (Unde? imediat)

Cred că fiecare dintre noi merită un început. În orice.

Fac presă de mult, fără surle și trâmbițe Sunt jurnalistă! Și mama a fost jurnalistă! Și tata a fost jurnalist! . Mult zgomot pentru nimic (nu, nu-i o piesă mixată la Ibiza) pentru că, oricum, jurnaliștii sufocați de politic sau de dj-ială sau de moguli sau de monden sau deloc, se refugiază în online că e blog, că e portal… Aici mai simt nevoia să fac o paranteză scrisă, nu prin semne: Paranteză – la Revista Biz nu se poartă zgomotul ăsta, discreția este chiar enervantă și uite că rămâne, în perioada cea mai grea, pe print.

Una peste alta, mi se pare obositor și mâncător de timp, să-ți faci cunoscută prezența lăudându-te singur. Sunt atâția oameni frumoși despre care poți să scrii sau să vorbești la radio, să-i pass it on, încât ar fi chiar plictisitor să tranca-tranca despre mine.

Din fericire, oamenii aceia frumoși, deștepți și târziu acasă, cu prea multe treburi pentru a mai observa mormanul de mizerie din jur, mi-au răspuns la bună ziua, ba chiar îi îmbrățișez când îi întâlnesc. Și nu e puțin lucru, pentru mine.

Pe 28 noiembrie începe a șasea ediție a taberei de social media marketing din România – Social Media Snow Camp. Acolo merg eu cu worpress-ul meu. Este a doua oară, am fost la SMSummer Camp, iar dacă după am venit acasă și mi-am construit un blog (era de prin ianuarie, am scris cate ceva prin iunie, dar după bizsmscamp s-a produs declicul), de data asta știu de pe-acum că o sa betonez un .ro la întoarcere.

Nu știam că există o astfel de tabără în România. Nu mă gândeam că se poate. Cum adică tabără de social media? Cum adică, există o relație companii – agenții – bloggeri? Și multe alte întrebări cărora le-am găsit răspuns mergând la Pârâul Rece. Partea cea mai frumoasă este că n-am găsit doar răspunsuri – am găsit oameni, am găsit prieteni. Pe mulți i-ați văzut/auzit deja în emisiunile mele, ceilalți urmează, sper, dacă acceptă invitațiile.

Înainte de prima ediție aveam creionat un alt proiect, unul ambițios, dar mi-am dat seama câte mai am de învățat până departe… și îmi place să fiu o învățată, pentru că nu se termină niciodată și pentru că sunt mai old school și pentru că am sădit doi pomi care cresc frumos, am făcut trei case între timp, știți voi cum e vorba.

Am stabilit clar – vreau să învăț! Și uite că o să am ce, din nou:

De la strategie de brand la strategia social media marketing cu Sorin Psatta (Graffiti BBDO) și Iulian Padurariu (MARKS);

Social Media cu Bogdana Butnar (Google Romania, bogdanabutnar.ro) și Cristian Manafu (manafu.ro);

Management de criză în Social Media cu  Ioana Mănoiu (Managing Partner, GMP PR);

Cum se face un plan de campanie cu Cristian China Birta (chinezu.eu, kooperativa.ro);

Cum te ajută, cum se măsoară și ce contează în social media cu Mugur Pătrașcu (Managing Partner iLeo), Dan Dragomir (computerblog.ro) și Radu Dumitru (nwradu.ro);

Canalizarea eforturilor social media cu Cristian Cocioabă (Bakers Digital Communication, costin.ro, refresh.ro) și Radu Băzăvan (groparu.ro);

O surpriză în plus trecută în program – de data asta o să avem două exerciții practice:

Cum gândești o campanie de social media? – exercițiu interactiv, pe echipe, fiecare cu un brief de campanie (anul trecut am facut parte din una din echipele câștigătoare, conduse de Gaben; nu mă laud, n-am cu ce pentru că era prima oară când făceam asta, doar zic să-mi poarte noroc);

Exercițiu practic – realizarea unei campanii on the spot. Cum alegi canalul, ce e important, cum comunici creativ? (respir, expir, respir, expir… iar trebuie să zic Sunt eu, Lăscărică!).

Dacă sunteți atenți pe linkul deschis mai devreme (de voi, da) scrie Concert Extraordinar Unplugged. Ionuț Tecuceanu, care cântă prin lume (e fiul rătăcitor deocamdată), știu sigur că o să-i fie bine și o să cânte mai frumos acasă. #UnițiAducemRătăcitorulAcasă

Sper să vină și Marius Matache, să-și pună chitara la treabă așa cum a făcut pe scenele din țară tot anul. #FingersCrossed!

Singurul pixel albastru din program este aici – Social Media Special Intro Party. Îl vedeți și voi?

Nu există INTRO Party!!! Marta Ușurelu and Biz Dream Team ori fac PARTY, ori nu mai fac! (Știu, în 10  minute la sală!)

Și chiar mai sunt doar 10 minute până se deschid Porțile Regatului (Prieteniei) de la Pârâul Rece. A trecut o vară, a trecut și-o toamnă, câteva zile n-or face mai mult!

See ya!

PS: Sunt pe bandă, mă antrenez pentru scări! Abia aștept să le încerc și iarna! 😀

DSCN0822

sponsori sms camp