Am văzut aseară filmul Chef. O poveste despre un bucătar (mie îmi sună foarte bine și cuvântul ăsta, căci bucătarii nu s-au născut în cantină! 😉 ) care ajunge să își dea viața peste cap și înapoi din cauza unui „food blogger”. În film, food blogger-ul este unul care poate decide soarta unui restaurant, a unui chef, a unui asistent de bucătar, a întregului staff dintr-o bucătărie. Bucătarul depinde de cronicile blogger-ului. În film. Probabil și în America.

Cum e în România?

În România știu că avem o nișă puternică, știu că avem bloggeri culinari și oameni pasionați de gastronomie care sunt foarte prezenți în online. Știu că de câte ori am nevoie de o rețetă, găsesc în online nu doar un tip de rețetă, ci… câte vreau. Mai știu că de la pasiunea pentru gătit, combinată cu pasiunea pentru online și dorința de a împărtăși altora ceea ce descoperi sau faci, poți ajunge nu doar un blogger de top, ci și om de televiziune, vedetă a celei mai urmărite emisiuni culinare. Adi Hădean ne-a arătat că se poate și astăzi este unui din jurații Masterchef.

Așadar avem bloggeri culinari, avem o nișă în această zonă, avem comunitate online, avem site-uri cu rețete, avem restaurante, avem chef-i, avem show-uri tv, într-un cuvânt – avem apetit.

Ce nu am avut încă este un eveniment care să aducă într-un singur loc acești oameni care fac minuni în mediul online, care ne ajută cu idei și care, nu de puține ori, ne educă acest apetit care nu mai este unul obișnuit, ci devine tot mai sofisticat.

Vestea bună este că vom avea un astfel de eveniment!

Food Bloggers Conference va fi fără doar și poate evenimentul anului pentru cei pasionați de această artă pe care credem cu toții că o cunoaștem. Este primul eveniment local dedicat blogging-ului culinar și va avea loc pe 26 noiembrie 2014, la Crowne Plaza Hotel, în București.

Dacă înainte de www era suficientă cartea de bucate a Sandei Marin, astăzi vorbim despre segmentul blogurilor culinare, cel mai dezvoltat domeniu în .ro, cu peste 500 de jurnale despre gătit, active.

Food Bloggers Conference aduce în prim plan cele mai eficiente instrumente de promovare, tehnici de styling photography, de atragere a vizitatorilor pe blog, de creștere a audienței și a vizibilității în mediul online. În plus, poți afla care sunt cele mai bune studii de caz din domeniu, dar și cum îți poti crea un brand personal și o comunitate, cum te poți face auzit în www.

Este un eveniment oferit gratuit bloggerilor culinari (sau în devenire) în baza unei invitații solicitate pe site-ul evenimentului: 2014.foodbloggers.ro

Ca participant, mai poți afla și dacă blogger-ul culinar din România poate schimba sau nu soarta unui chef, a unui restaurant, a unui asistent de bucătar, a întregului staff   dintr-o bucătărie. Se întâmplă ca în filme? Sau am văzut eu prea multe? 🙂

v3_600x600

Food Bloggers Conference este organizată de Evensys.

Cu peste 8 ani de experiență în dezvoltarea de conferințe și seminarii proprii, Evensys organizează în acest moment o paletă largă de evenimente, ce tratează tematici actuale, relevante atât pentru industria de business locală, cât și pentru cea din Europa Centrală și de Est. Evensys dezvoltă conferințe și seminarii proprii, ce acoperă 5 arii de expertiză: Marketing & Comunicare, Internet & New Media, Financiar & Investiții, Real Estate și Retail.