Cum înveți un bebe să vorbească limba engleză? Cu Helen Doron!

Cum înveți un puști simpatic să vorbească limba engleză? Cu Helen Doron!

Cum înveți un adolescent să aibă un accent cool? Cu Helen Doron!

Probabil că aș putea continua și cu tipologii și combinații de câte doi cu 7 și vă explic și de ce.

Metoda Helen Doron nu este singura din univers care îți va învăța copilul limba engleză. Dar este una dintre metodele care îți va învăța copilul limba engleză, de la faza de bebe până mai târziu, funny, cool și într-un mod natural, prietenos.

Joaca și creativitatea sunt elemente cheie în metoda dezvoltată în cadrul programului Helen Doron Early English.

Helen Doron chiar există, iar ideea de a dezvolta un curs de limbă engleză de la vârste foarte mici a apărut după o lecție de vioară. O scurtă istorie găsești aici, n-aș fi adus vorba de asta, dacă n-ar fi chiar o poveste inspirațională autentică, originală.

Centrele Helen Doron nu sunt puține, doar în România sunt 16 orașe cu astfel de locații, iar în București sunt 4. Unul dintre acestea se află în sectorul 1,  pe str. C.C.Arion nr. 18A, ap.5 și este și locul despre care vă pot spune câteva impresii, fiind singurul pe care l-am vizitat.

Prezentarea de la Helen Doron English Learning Centre – 4 m-a făcut pe mine să-mi doresc să fiu copil și chiar să mă comport ca atare!

Copilași de bloggeri au încercat să înțeleagă ce vrea doamna profesoară, având în vedere că lecțiile se desfășoară exclusiv în limba engleză, iar eu m-am simțit ca în școală când le suflam colegilor. Auzeam cuvintele și nu mă puteam abține să le șoptesc copiilor, să le fac semne, să particip. Am încetat în momentul în care am înteles că… prezentare, prezentare, dar și învățăm ceva!

Jucăriile, hârtiile colorate, planșele cu imagini frumoase, cântecele, dansul, toate au fost cuprinse în câteva minute, plus câteva noțiuni de limbă engleză. N-au lipsit nici bomboanele și ciocolata la final, ca premiu, chestie pe care dacă ar fi știut-o cei mici dinainte, probabil că lecția dura mai puțin, aveau ei grijă.

Partea frumoasă din acest centru este atmosfera, ca acasă, plăcută și relaxantă atât pentru copil, cât și pentru părinte. Un alt aspect foarte important pentru vârstele mici este că lecțiile nu sunt deloc statice, se bazează pe interactivitate, aptitudini, jocuri de rol, cântec și dans.

N-o să vă spun și prețurile, pentru că există și pachete flexibile, dar găsiți informații despre centrul aflat în sectorul 1 pe lectiiengleza.ro sau englezapentrucopiibucuresti.ro.

Orientativ, acestea sunt categoriile de vârstă și denumirile grupelor:

Fun with Flupe (2 – 5 ani) – pentru începători sau în continuarea cursului Baby’s Best Start;
More Fun with Flupe (3 – 5 ani) – continuare după cursul Fun with Flupe;
First English For All Children (4 – 6 ani) – pentru începători sau continuare după “More English for Infants”;
English For All Children (5 – 10 ani) – un curs avansat pentru începători și continuare după cursul More English for Infants sau First English for All Children;
More English For All Children (5 – 10 ani) – un curs de continuare pentru copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 10 ani care au terminat cursul English for All Children;
Play On In English – un curs avansat pentru copiii cu vârste cuprinse între 5-10 ani. Play On in English pune accentul pe dezvoltarea limbii engleze vorbite și include opțional scris și citit;
Botty The Robot (6 – 12 ani) – învață engleza vorbită împreună cu citirea de bază printr-o abordare fonica;
Paul Ward’s World (clasele 4 – 5, sau varstele 8 – 11) – ajută elevii să se concentreze pe propria exprimare și integrează vocabularul nou în cunoștințele pe care le au deja;
Paul Ward and the Treasure (10 – 14 ani) – este un curs avansat pentru copii care au cunoștințe de bază în engleza vorbită și scrisă.

Am zis că ce aud/văd vă spun și vouă. And so I did!