Jurnal de sinistrat – Minciuni despre trafic în sectorul 1

Mare mi-a fost surpriza să aflu cu ce realizări mărețe se mai laudă primarul Tudorache și administrația supusă domniei sale! A fost chiar o surpriză neașteptată să fiu informată, ca cetățean al sectorului 1, că se ”continuă programul de fluidizare a traficului pe străzile secundare şi introduce noi sensuri unice pe șase artere cuprinse în perimetrul zonei Pasajul Basarab – Bd. Al. Ioan Cuza – Bd. Gheorghe Duca – Calea Griviței.” Mai ales că este, așa cum spun americanii, BULLSHIT. Să vă explic:

Primăria Sectorului 1 nu a continuat nimic, pentru că nu are, în fapt, nicio soluție de fluidizare a traficului, la fel cum nu are nicio soluție pentru parcarea mașinilor pe aceste străzi secundare. Practic, doar încearcă să închidă gura unor locatari de pe aceste străzi, locatari disperați că primarul Tudorache are impresia că dezvoltă sectorul, realitatea fiind că doar permite unor afaceriști să facă bani, afaceriști care construiesc nu mai puțin de 5 blocuri cu 7 și 8 etaje, pe una (da, doar pe una!) din aceste străduțe secundare – strada Petru Rareș, mai exact.
Mai este BULLSHIT  și pentru că această realizare măreață de ”fluidizare a traficului” nu ar fi avut loc dacă eu nu aș fi depus, pe 29 martie 2018, reclamație + fotografii cu traficul infernal de pe strada Petru Rareș. Nu este singura reclamație depusă, mai sunt și altele pentru că ceea ce fac Primăria Sectorului 1 și Primăria Municipiului București pe și cu strada Petru Rareș din sectorul 1 este absolut halucinant. Revin la acest aspect, acum iată dovada că și mie, domnule Tudorache, încercați să-mi închideți gura, lăsând impresia cetățenilor care v-au votat, presei și partidului că faceți și altceva decât haos în această zonă:

Această sesizare nu a fost trimisă de registratura primăriei către Comisia de urbanism, așa cum am adresat-o în vederea informării că strada Petru Rareș este sufocată de construcții noi , ci Poliției Locale de unde am primit mai târziu următorul răspuns:

Haosul la care mă refer a început deja, dar va continua într-un mod în care niciun viitor primar nu va mai putea rezolva nimic. Pentru că strada Petru Rareș era până în anul 2017 o stradă cu imobile mici, de 2-3 etaje (cu o excepție cu patru retras) – L1a, iar administrațiile Tudorache și Firea o transformă forțat într-o stradă cu imobile mari – M2, deși lățimea acestei străzi secundare este de 12 metri – respectiv 7 metri șosea și 2,5 m fiecare trotuar. Aici s-a dat drumul deja la trei șantiere mari aferente unor blocuri de 7-8 etaje și mai urmează să dea avize pentru încă două la fel, fără ca aceste administrații să aibă soluții reale la problemele trafic, parcări, infrastructură, mediu și ignorând total observațiile și apelurile oamenilor care locuiesc deja aici, printre care mă aflu și eu.
Cum e posibil să se întâmple asta o să vă explic în curând și, când veți citi numele afaceriștilor ”investitori”  de pe strada asta, o să vi se aprindă și vouă niște beculețe și veți înțelege ce se ascunde de fapt în spatele acestei ”dezvoltări”, care nu este altceva decât o transformare ostilă a unei zone cu imobile mici, în zonă cu imobile mari.

Revenind la soluția lui Tudorache, faptul că a făcut niște sensuri unice pe străzile astea și cică ”instituirea sensurilor unice în această zonă va duce la îmbunătățirea și fluidizarea circulației rutiere la nivel de sector” este BULLSHIT și pentru că prin impunerea acestei măsuri deosebit de inteligente, nu a rezolvat nimic, ba chiar a aglomerat traficul pe anumite străduțe. Iar de aglomerația creată la Podul Basarab, pe Grivița, ori de faptul că sub Podul Basarab zace de când s-a inaugurat podul un spațiu de parcare nefolosit și mizerabil nu zice nici Tudorache nimic, nu zice nici duamna Firea nimic. Nici Oprescu nu mai zice nimic, că nu-l mai întreabă nimeni, deși de la el pornesc niște situații importante în zona asta.
Iar problema viitoare, când pe strada Petru Rareș vor apărea 500 de apartamente noi, cu familii ce vor aduce aici probabil tot atât de multe mașini, ba chiar mai multe, nu va mai putea fi rezolvată de cineva.
De Daniel Tudorache nici atât, având în vedere că nu ne-a dat niciun semn că ar fi interesat să ne asculte măcar, ci că îi dorește doar pe acești ”investitori” la masa domniei sale, nu și pe ”disperații” care semnalează problemele actuale și care încearcă să prevină dezastrul iminent de aici.
Avem praf în ochi, domnule primar Tudorache, și la propriu și la figurat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *