Sâmbătă, Sony Music a făcut următorul anunț:

L.A. Reid will be leaving the company.

Scurt, tăios și fără alte comentarii.

 


Antonio Marquis ”L.A.” Reid –  (7 iunie, 1956) CEO al Epic Records, o divizie a Sony Music Entertainment pe care a condus-o timp de șase ani, a contribuit de-a lungul carierei sale la succesul multor artiști printre care Fifth Harmony, Bobby Brown, Boyz II Men, Outkast, Toni Braxton, TLC, Mariah Carey, Avril Lavigne, Paula Abdul, Pink, Justin Bieber, Meghan Trainor, Rihanna, Kanye West, Usher, Ne-Yo, 21 Savage, Young Jeezy, Ciara, Zara Larsson, Jidenna, Jennifer Lopez. Chiar în momentul anunțului, Epic Records înregistra un nou succes cu piesa “I’m the One” (Khaled) care a ajuns pe primul loc în clasamentele americane.

A fost și ”judge” în primele două ediții X Factor, varianta de peste ocean.


Divorțul de Sony Music vine după ce L.A. Reid a fost acuzat de hărțuire sexuală de una din angajatele Epic Records. Femeia dezvăluie că acesta i-a făcut avansuri la petrecerea de Crăciun a companiei, că într-o călătorie de afaceri i-ar fi spus să se așeze în pat lângă el și să-l îmbrățișeze, că îi sugera ce haine să poarte, și alte detalii, într-o scrisoare oficială trimisă de avocatul ei, în martie, către Julie Swidler, consilier general la Sony.

Surse din interiorul companiei au spus pentru variety.com că executivii Sony Music au petrecut mult timp cu avocatul Joel Katz, care îl reprezintă pe Reid, pentru a-i negocia ieșirea din scenă.

Săptămâna trecută, când zvonurile legate de despărțirea de Sony erau din ce în ce mai credibile, Reid le-ar fi sugerat prietenilor că negociază cu Len Blavatnik, șeful Warner Music Group, pentru o poziție executivă.

surse variety.com, nypost.com, billboard.com