Dimineaţă, George Zafiu şi Vlad Petreanu  cereau sfaturi despre metodele folosite pentru a scădea în greutate… Chiar aşa, ce facem pentru a slăbi sănătos?

Hai să luăm ca exemplu un… câine! Ar trebui să fie simplu, nu? Dacă el poate, putem şi noi!

Labradorul Mike a reuşit să-şi recapete forma fizică normală după ce ajunsese la o greutate de 60 de kilograme.

Mike la 60 de kg

Mike a trăit timp de trei ani alături de stăpânul său, fiind hrănit exact cu ce se consuma în casă – mese bogate în carne de pui. Problema este că, ce (aparent) e sănătos pentru oameni, nu este sănătos şi pentru animalele de companie, iar lipsa exerciţiului fizic accentuează efectele negative. În urma morţii proprietarului iniţial, a fost adus la centrul de adopţii cântărind 60 de kilograme; un labrador retriever mascul în standard cântăreşte între 27 şi 40 de kilograme.

Era clar că Mike are nevoie de mişcare, doar că, la greutatea aceasta, labradorul putea cu greu să parcurgă 100 de metri. În plus, din cauza greutăţii, ligamentele erau slăbite şi necesita operaţii. Singura opţiune rămasă consta în plimbări lungi prin… apă – hidroterapia. Iniţial, Mike era prea gras pentru a putea intra în tancul cu apă al aparatului. Acum poate, şi îşi continuă exerciţiile pentru problemele de la lăbuţe dar şi pentru întreţinerea formei fizice.

Mike la hidroterapie

Ella Tonge de la Dogs Trust Loughborough (centrul de adopţii din Leicestershire UK ) spunea că “Mike a fost cel mai mare câine pe care l-am primit la centru. Mânca aproape orice. Auzisem că e vorba de un câine cu o greutate mare, dar să-l vezi în faţă a fost… uimitor. Avea o talie… întradevăr uriaşă!”

A fost adoptat de Hannah Holland şi Paolo Terzaga (un cuplu de tineri, ambii având câte 29 de ani) şi după 7 luni de dietă cu mâncare specifică pentru câinii aflaţi în condiţia lui Mike şi trataţii cu morcovi cruzi, plus exerciţii fizice (plimbări, hidroterapie) şi operaţia care a rezolvat problema ligamentelor, labradorul a ajuns la o greutate normală de 38 de kg.

Mike la 38 de kg

Mike este acum un câine fericit, normal, alături de adoptatori, noua sa familie. Petrece două ore pe zi plimbându-se, alergând şi sărind după mingii prin parcurile din Nottingham.

sursa dailymail.co.uk