Când un film începe cu Ironic – Alanis Morissette, deja știi că ți s-a pregătit ceva bun. Așa cred eu. Așa a și fost, q.e.d teorie verificată. Când în ecuație mai apare și-un campus Google… ah! The Internship este filmul care m-a amuzat și mi-a plăcut, contrar notei mici de pe IMDb (nu va mai luați după notele de-acolo, sper), drept pentru care trebuie să îl vedeți și voi. Eu îl dau mai departe celor care vor puțină relaxare, care nu se dau critici de film pe unde pot și celor care mai știu să și viseze. Uitați-vă la film și, după, imaginați-vă că învățați la Google.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=cdnoqCViqUo&w=560&h=315]

Astăzi am aflat că treaba asta cu învățatul la Google se poate și în România. Nu mai sunt studentă de mult, dar mă simt ca băieții din film. Ieri aș face un internship! Nu avem un campus Google, dar avem specialiști și, hai să recunoaștem, o diplomă Google trebuie să însemne ceva mai mult decât o hârtie la dosar.

Google începe înscrierile în programul Online Marketing Academy (OMA), lansat în colaborare cu universităţi din 9 oraşe ale ţării: Bucureşti, Iaşi, Cluj, Sibiu, Braşov, Târgu Mureş, Oradea, Timişoara şi Craiova. Online Marketing Academy este primul program educaţional de nivel naţional organizat de Google în România şi, prin amploarea sa, unul dintre cele mai importante programe educaţionale organizate de Google în Europa.

La finalul cursurilor fiecare student va primi din partea Google România o diplomă de participare a programului Online Marketing Academy, iar cei interesaţi de o carieră în mediul online vor avea acces la trainingurile avansate din semestrul II.

Programul se adresează studenţilor care doresc să-şi dezvolte cunoştinţele despre marketingul online, iar cursurile sunt predate de specialişti Google şi traineri certificaţi. Pe parcursul trainingurilor, studenţii se vor întâlni cu echipa Google România şi cu agenţii de advertising top din ţară, și vor afla mai multe despre cum se realizează o campanie de publicitate în mediul online, despre promovarea pe google.ro sau despre ce înseamnă să lucrezi într-o agenţie de publicitate. Antreprenori cu experienţa vor vorbi despre modele de business în online şi exemple de succes, iar traineri certificaţi de Google vor demonstra cum pot să folosească Google AdWords şi Google Analytics în promovarea online.

Trainingurile se vor desfăşura în perioada noiembrie – decembrie 2013 în universităţile partenere (Academia de Studii Economice, Universitatea Bucureşti, Universitatea Babeş Bolyai, Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea Transilvania, Universitatea Lucian Blaga, Universitatea din Oradea, Universitatea din Craiova şi Universitatea Petru Maior) iar studenţii interesaţi sunt invitaţi să se înscrie la adresa www.google.ro/ads/academy până la data de 1 noiembrie.

Prin acest program ne dorim să punem bazele următoarei generaţii de specialişti în marketing online. De aceea, pe lângă cursurile practice bazate pe studii de caz, le vom pune la dispoziţie absolvenţilor OMA o platformă de joburi prin care vor putea fi contactaţi de companii şi agenţii interesate de astfel de specialişti” – Rareş Rusu, Marketing Manager la Google România.

Am început cu filmul pentru că, vă zic, dacă îl vedeți înainte de a lua o decizie, sunt convinsă că n-o să mai aveți probleme cu da sau nu.

Vizionare plăcută și… succese!