Planurile sunt ca umerașul care îți va scăpa hainele de mirosurile neplăcute să fie lansat în Japonia, în luna septembrie.

Panasonic promite că acest umeraș pentru haine nu doar că îți va scăpa textilele de mirosuri, ci că va distruge și urmele de polen de pe ele. Aviz celor predispuși la alergii. Tehnologia folosită este “Nano-E X” și presupune (pe scurt) eliberarea de nanoparticule încărcate negativ ce atrag umiditatea din aer și curăță astfel și mirosurile absorbite de haine. Este o tehnologie testată de Panasonic începând cu anul 2012 în pet shop-uri, dar care este folosită și pentru alte produse cum ar fi aparatele de aer condiționat.

sursa foto panasonic.jp

Umerașele au nevoie de o sursă de alimentare care se va face printr-un cablu legat la o priză, așa că ar fi bine să aveți una în interiorul dressing-ului sau cât mai aproape de dulap. Timpul de absorbție al mirosurilor va fi în jurul a 5 – 7 ore.

Noul gadget este creat, mai ales, pentru a scăpa de mirosul de fum, transpirație sau… friptură și va avea un preț de 20,000 de yeni, echivalentul a 179 de dolari.

Era foooooooooarte bun înainte de a avea legea anti-fumat, dar sunt sigură că îi putem găsi utilitatea și din septembrie încolo. 🙂

sursa The Verge