În timp ce dronele devin din ce în ce mai ieftine și mai accesibile, cresc temerile că acestea ar putea fi utilizate de infractori și grupări teroriste. În multe țări problema se pune deja la modul cel mai serios: Japonia a anunțat recent că își va forma un batalion de ofițeri anti-drone.

Poliția olandeză vine cu o soluție mai simplă: antrenează vulturi pentru a captura drone. Aceasta început colaborarea cu Guards From Above, o firmă de securitate din Haga, specializată în antrenamentul păsărilor de pradă pentru protecție.

Ne folosim de instinctele de vânătoare ale păsărilor pentru a intercepta drone. O facem în siguranță, rapid și cu acuratețe. Instinctul păsărilor de vânătoare este unic. Sunt făcute pentru a domina chiar și cea mai rapidă pradă. Uneori soluția unei probleme foarte moderne e mai evidentă decât ne-am putea imagina.

Reprezentanții Guards From Above spun că vulturii percep dronele ca pradă, le vânează, le dezactivează și le aduc în siguranță pe sol. Tehnica folosită nu este dăunătoare pentru păsări, dar lucrează cu organizația olandeză pentru Cercetare Științifică Aplicată (TNO) pentru a evalua dacă elicele dronelor ar putea totuși afecta ghearele vulturilor.

sursa