IoT4Girls este un proiect românesc, adresat elevelor de liceu, ce are ca scop promovarea informaticii ca alternativă de carieră și studii. Fetele pot dezvolta aplicații pentru gadgeturi pe care le vor putea purta (e.g. brățări inteligente care postează pe rețele sociale) sau care se conectează la mobil/calculator (e.g. folosirea mobilului ca o telecomandă pentru a acționa diferite alte gadgeturi).

Proiectul IoT4Girls este realizat în cadrul TechLounge, organizație ce oferă oportunități pentru tinerii dezvoltatori și antreprenori din IT și suport pentru startup-uri, prin intermediul programului Innovation Labs. Premiul câștigat la Google RISE Awards 2015 aduce organizației din România o finanțare de 25.000 de dolari.

Anul acesta, în cadrul programului RISE Award, Google a acordat granturi pentru 37 de organizații din 17 țări, cu o valoare cumulată de 1,5 milioane dolari. Programul derulat de Google are ca scop sprijinirea derulării de programe care să inspire și să pregătească viitoarea generație de specialiști în științe informatice, în special cele care se adresează fetelor, minorităților și elevilor cu situații economico-sociale precare.

Google RISE Awards a demarat în 2010 și au fost acordate, în total, finanțări de 4,3 milioane dolari pentru 205 organizații, din peste 25 de țări.

Lista completă a câștigătorilor Google RISE Awards 2015 o găsiți AICI.