București, Ploiești, Cluj Napoca, Iași, Timișoara, Constanța și Craiova sunt 7 noi oraşe care se alătură Google Maps. De astăzi, 11 septembrie 2013,  accesând Hărţi Google (maps.google.ro) putem afla informaţii despre transportul public local, disponibile atât pe versiunea de desktop, cât și pentru Android și iPhone.

Google Maps Transit este util pentru a obține indicații de orientare care includ de acum și transportul public, pe lângă cele pentru mașini sau cele legate de mersul pe jos.

  • DESCHIDE aplicația Google Maps de pe desktop sau de pe telefonul mobil cu Android sau iPhone;
  • ACCESEAZĂ secțiunea „Indicații de orientare” şi alege punctul de plecare și destinația;
  • SELECTEAZĂ opțiunea „Transport public” (butonul marcat cu imaginea unui autobuz).
  • Google Maps va afișa rutele disponibile și itinerariul, cu informații despre numărul liniei, timpii de deplasare, poziționarea stațiilor.

În martie 2012, Brașov a devenit primul oraș pentru care au fost oferite informații privind transportul public. Prin includerea altor şapte oraşe astăzi, serviciul Google Transit din Google Maps intră în cea de-a doua etapă a dezvoltării în România.

Serviciul de Transit este o nouă îmbunătățire adusă hărților Google pentru a le face mai complete, mai corecte și mai utile pentru români și turiștii străini care călătoresc cu transportul în comun pentru a ajunge la următoarea destinație.

La nivel mondial, Google oferă informații de tranzit pentru mai mult de 1 milion de stații din 800 de orașe.