Văd că lumea s-a activat brusc în privința TVR. După peste 20 de ani de nepăsare (20 ca o cifră rotundă că ne plac cifrele rotunde), când n-a interesat pe nimeni, de fapt, cum partidele își construiau consilii de administrație în TVR și-și puneau oamenii de casă în funcții de PDG.

TVR nu trebuie închisă. TVR trebuie depolitizată! TVR trebuie readusă în slujba cetățenilor României!

Situația de acum este mai ales vina tuturor politrucilor aduși în TVR, este vina președinților din Cotroceni, este vina parlamentarilor și comisiilor de cultură din Parlament, este vina guvernelor – toți și toate cu o singură preocupare reală: TVR să servească și să livreze în campanii electorale și cât sunt acestea la putere, nu să servească și să livreze pentru cetățenii plătitori de taxă.

Nu a interesat și nu interesează pe nimeni că partidele fac de fapt legea în media publică, prin consiliile de administrație în care ajung, în general, toți nepricepuții, obedienți șefilor de partid sau de servicii. A plătit ceva vreodată vreun consilier din TVR??? Vreun PDG din TVR??? Sigur, au plătit cu funcția, că n-au mai fost, după ce au încasat baban în avans pe 15 ani, din remunerații. Ce convenabil!

E un prilej foarte bun să ceri închiderea TVR, mai ales că Victor Ponta își dorește cu disperare asta de când a ajuns Prim-ministru. A dovedit, sper că e clar pentru toți, prin modul în care a prioritizat cearta cu Stelian Tănase un mandat întreg pe care l-a avut Tănase ca PDG, în loc să vină cu soluții concrete, a dovedit asta când a acceptat ca într-o situație limită la TVR să fie un interimat.

Sigur că ce s-a întâmplat e grav. Sigur că TVR trebuia să transmită imediat informații despre tragedia din Colectiv. Dar faptul că nu s-a întâmplat așa este și consecința societății civile total lipsită de reacție de fiecare dată când partidele și-au pus consilieri și președinți în televiziunea publică!!! Este și consecința presei private care acum dă cu pietre de pe margine, fără să spună lucruri evidente la timpul potrivit despre politizarea mediilor publice care a adus astăzi TVR în situația în care este acum. Tolontan este îndreptățit să-și spună nemulțumirea legată de TVR și noaptea de vineri, pentru că a fost preocupat, NU DOAR ASTĂZI, și de TVR și de SRR. Pătraru, la fel, nu răspunde la ordine, lucrează pentru TVR – are dreptul să vorbească și să ceară așa cum a făcut astăzi. Alții să o lase mai moale cu manipularea pentru steluțe și trese. NU trebuie să uităm actorii principali: partidele, președinții, prim-miniștrii, guvernele și consiliile de administrație din TVR. Apoi, ne uităm și la calitatea angajaților, firește. Calitate care, dacă mă întrebați, există cu vârf și îndesat, dar e îngropată pentru că cineva își dorește asta!

Și tu și eu am plătit în primul rând partide, nu angajați TVR! Hai să lăsăm ipocrizia și să recunoaștem apăsat: NU ne-a interesat ce plătim, mai bine de 20 de ani!

tvr imaginea timpului tau

 

 

 

TVR 1 avea în 2004 sloganul – “Imaginea timpului tau”. Și astăzi, chiar este. Din nepăsare. Din nepăsarea tuturor.

 

 

PS: Își mai aduce cineva aminte cine a închis TVR Cultural? Își mai aduce cineva aminte și de ce??? Că și atunci era foarte multă lume indignată. Apropo de educație, subiect pe care-l iubim la nebunie din când în când.